Mig miler de persones participen a la Marxa per la Dignitat a Girona

1 març 2014
La manifestació ha acabat davant l'hospital Sta. Caterina de Salt / Marc Planas
La manifestació ha acabat davant l’hospital Santa Caterina de Salt / Marc Planas

La Xarxa pels Drets Socials (XDS) ha convocat per segon any consecutiu la Marxa per la Dignitat. El recorregut d’aquest any ha estat en sentit contrari que el l’any passat: la manifestació ha començat a la plaça Constitució de Girona i ha acabat al Bloc de Salt, al costat de l’hospital Santa Caterina.

La manifestació, que ha aplegat a unes 500 persones de diversos col·lectius, ha passat per la Gran Via, la carretera de Santa Eugènia, el passeig d’Olot i l’avinguda dels Països Catalans. La marxa ha anat fent parades davant d’edificis oficials i empresarials que representen una determinada problemàtica social. Temes com la salut, el model energètic, la reforma laboral, la reforma de la llei de l’avortament o l’encariment de tarifes del transport públic, han estat algunes dels problemes assenyalats pels col·lectius que formen la XDS.

La manifestació ha finalitzat davant de l’hospital Santa Caterina de Salt amb un parlament d’Albano Dante, fundador de la revista Cafè amb Llet, el mitjà que va destapar el cas de corrupció a la sanitat catalana protagonitzat per alts càrrecs de la Generalitat com  Josep Prat i empresaris com Ramon Bagó. L’abrandat discurs de Dante ha generat complicitat entre les assistents quan ha parlat sobre la necessitat que “cap persona quedi exclosa de tractament sanitari” i ha instat a crear xarxes d’ajuda al mateix temps que a perseguir “les estructures mafioses representades per les formacions polítiques majoritàries, que han convertit la sanitat pública en un forat negre”.

En declaracions a aquest mitjà, Sebas Parra, membre de la XDS, ha explicat que la marxa s’ha convocat en forma d’acte unitari “per tal d’exigir uns drets bàsics que avui en dia no s’estan garantint ni vetllant”. Ha insistit en la necessitat de participar en aquestes mobilitzacions per fer visible un moviment amb força i ha lamentat la poca assistència de persones en un dia festiu. “En aquesta marxa hauríem de ser 2000”, ha afegit.