Neix un grup de muntanya entorn del rocòdrom del CSO Kan Kolmo

16 maig 2014

Un grup de persones provinents de diversos col·lectius socials han constituït el Grup de Muntanya de Girona amb la intenció de fer sortides a la natura per conèixer l’entorn de les terres gironines. La proposta ha sorgit al rocòdrom del Centre Social Can Kolmo, que es va inaugurar el febrer d’enguany i on es va proposar dia i hora perquè es reunissin les persones interessades en formar el grup.

El grup s’ha definit “obert i horitzontal”, de manera que qualsevol persona hi pot participar i proposar possibles excursions. La intenció és, segons una de les membres, “ampliar les activitats amb sortides que vagin més enllà d’una simple caminada per la muntanya. Es poden fer recorreguts històrics o de reconeixement de plantes i les seves propietats, tot i que això s’anirà plantejant conforme el grup es vagi consolidant”. El grup també vol impulsar esports com l’escalada i altres activitats, per convertir-se en un espai heterogeni i enriquidor i compaginar sortides i activitats de diferents nivells de dificultat. L’objectiu és “conèixer el territori alhora que es gaudeix d’un oci saludable i enriquidor”.

El grup ja està organitzant una primera sortida pel 25 de maig a la Garrotxa, per la zona de Sadernes, tot i que encara no s’ha decidit l’itinerari. Aquesta sortida es concep com una primera presa de contacte per anar-se coneixent i posar en comú els diferents interessos. Per contactar amb el grup s’ha creat un grup de correu: grup-de-muntanya-girona@googlegroups.com, per a totes les interessades en participar-hi.