Prop d’un miler de persones es manifesten contra la presència de Felip VI a Girona

Imatges de la manifestació:

[Slideshow "forum-impulsa" not found]

Sota el lema Cap pacte, cap rei. El poble català decideix prop de 800 persones van manifestar-se a Girona. Estaven convocades per partits polítics, com la CUP, ICV-EUiA, ERC, SI o Reagrupament; i diverses organitzacions i entitats, com Endavant-OSAN, Arran, SEPC, USTEC, la Xarxa pels Drets Socials, etc. Durant la marxa es van reivindicar els drets nacionals, i també socials. Els càntics van mostrar el rebuig cap a la monarquia i reclamaven una República catalana.

La manifestació va començar a les 8 del vespre a la plaça del Vi i, abans de sortir, les organitzadores van denunciar que Girona estava assetjada pels cossos policials tant d’àmbit autonòmic com estatal. La marxa va passar pel pont de Pedra, on en un balcó penjava una pancarta amb el lema de la convocatòria i, tot seguit, pel carrer Nou en direcció a Santa Eugènia. Els càntics més sentits va ser Borbons fora de Girona i In-inde-independència. La marxa comptava amb nombroses estelades i la presència important de membres de l’esquerra independentista i anticapitalista. Les manifestants van arribar fins a la plaça Miquel de Palol, on va tenir lloc l’acte polític. Les organitzadores van   manifestar el seu rebuig cap a la monarquia perquè és “una institució antidemocràtica i caduca” i van exigir el dret d’autodeterminació i la voluntat del poble català d’esdevenir independent. L’acte va acabar amb el cant de l’Estaca.

Malgrat que van començar a caure quatre quatre gotes i la manifestació s’havia desconvocat de manera oficial, un grup d’unes 150 persones es va dirigir cap al Palau de Congressos, on se celebrava el Fòrum Impulsa i hi havia el nou rei Felip VI. Això no va ser possible per la forta presència policial, que va aturar la manifestació a l’alçada de la rotonda abans del Palau Firal. Un mínim de set furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO), alguna en segona línia de l’ARRO i nombroses policies de paisà van impedir el transcurs normal de la manifestació. Les agents de la BRIMO es van posar en línia de càrrega i van advertir a les manifestants que no podien tirar més endavant. Alguna de les agents portava càmera de vídeo i va gravar detalladament les assistents a la marxa i una de les furgonetes de la BRIMO anava equipada amb una càmera que es podia dirigir des de dins de la dotació policial. Les manifestants van anar marxant a poc a poc i la manifestació es va dissoldre sense cap incident, malgrat que algunes persones van ser identificades més tard a la zona per agents dels Mossos d’Esquadra de paisà. Mentrestant se celebrava un sopar entre membres de la monarquia, polítiques, empresàries i persones destacades de les elits espanyoles i catalanes. Avui, el Fòrum Impulsa tancarà l’edició d’enguany.