Rebuig a Girona a la sentència que condemna 8 manifestants d’Aturem el Parlament

16 abril 2015

 

[Slideshow "5234" not found]

La convocatòria del Grup Antirepressiu va aplegar el 15 d’abril un centenar de persones per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, que imposa una condemna de 3 anys de presó a 8 persones que van participar a la multitudinària manifestació d’Aturem el Parlament.

La concentració va començar a la plaça del Vi i es va desplaçar cap a la Delegació de la Generalitat de Catalunya per denunciar la complicitat del govern català, que va presentar recurs a la sentència de l’Audiencia Nacional espanyola que absolia les imputades. Durant el recorregut van parar davant de la seu de CIU a la plaça Catalunya, a la porta de la qual van enganxar cartells en solidaritat amb les condemnades, mentre se sentien crits com ara “Convergència se’ns acaba la paciència” o “Jo també estava al Parlament”.

Davant de la Generalitat, el Grup Antirepressiu va llegir un comunicat que denunciava el rerefons polític de la sentència i afirmava la voluntat de tornar a repetir el mateix acte, anunciant així la convocatòria del grup de suport a les condemnades, que fa una crida a tornar a encerclar el Parlament de Catalunya diumenge que ve. En senyal de protesta, algunes manifestants van enganxar cartells i un mural  als vidres de la Delegació.

La concentració, convocada pel Grup Antirepressiu amb el suport d’altres col·lectius com el SEPC, responia a una convocatòria més àmplia del grup de suport a les condemnades. Arreu del territori es van dur a terme concentracions i marxes de rebuig a la polèmica sentència, que ha provocat un ampli rebuig social.