S’inicia a Celrà el pressupost municipal participatiu

23 novembre 2013

El passat 13, 14 i 15 de novembre es van dur a terme quatre assemblees de barri per elaborar el pressupost participatiu del municipi de Celrà. Les reunions van tenir tenir lloc a l’ajuntament, l’Ateneu i el centre de promoció econòmica. El procés finalitzarà amb el consell ciutadà on es ratificarà el pressupost.

Imatge d’una de les assemblees / Anton

Per primer cop el poble es divideix en quatre zones per reunir-se i debatre sobre el pressupost. Aquestes comptaven amb la presència de l’alcalde o el tinent d’alcalde i una cinquantena d’assistents.

Per començar-les el batlle exposava els motius del procés participatiu i el funcionament d’aquest. Tot seguit es feia un resum de l’anterior pressupost i de les diverses partides. Amb l’anterior pressupost exposat s’iniciava l’explicació del de 2014. Es parlava sobre les partides que ja s’havien acceptat o estaven en procés com arreglar la teulada del centre cultural La Fàbrica o l’ampliació del cementiri municipal.

Una vegada finalitzada la introducció pressupostària es donava el torn de paraula als veïns. El veïnat de cada barri començava exposant les queixes de la seva zona. D’aquesta manera es podia conèixer aquelles zones on s’hi cal invertir. En el procés de debat s’anaven destriant les actuacions que s’havien de dur a terme per millorar els barris.

De les quatre reunions en van sortir 2 representants que seran els encarregats de dur les propostes col·lectives al consell ciutadà on s’acabaran de definir per incloure’s a les partides del pressupost del 2014.