Un centenar de persones es manifesten a Girona en solidaritat amb les refugiades sirianes

15 setembre 2015
Manifestants reclamant la benvinguda de les refugiades /Sergi Vázquez
Manifestants reclamant la benvinguda de les refugiades /Sergi Vázquez

La ciutat de Girona no és aliena al focus d’actualitat que existeix sobre l’èxode de milers de refugiades procedents de Síria, l’Iraq, l’Afganistan o el Pakistan, que arriben a les portes de la Unió Europea, fugint de la guerra i la pobresa. Ahir a les set de la tarda, l’Associació Solidària amb el Poble Sirià (ASPS) va convocar una concentració de suport a les refugiades i per demanar que Girona s’afegeixi a la xarxa de ciutats-refugi per acollir persones en aquesta situació. L’acció coincidia amb el Ple de l’Ajuntament de Girona, en què els grups municipals d’ERC, CUP i PSC presentaven una moció amb aquest mateix objectiu, que es va aprovar per unanimitat.

L’ASPS és una organització formada per persones sirianes que viuen a Girona i Salt, i que des de 2013 ofereix suport a les refugiades d’aquest país que arriben i que també recull ajuda econòmica destinada a infants orfes que viuen en camps de refugiades a Turquia, tal com va explicar a l’ARIET Rafat Sararjeddin, un dels seus membres.

La concentració, convocada a la plaça Independència, va comptar amb la participació d’un centenar de persones, moltes d’elles integrants de la Xarxa pels Drets Socials, i va continuar amb una manifestació que amb crits de “cap persona és il·legal” i “benvinguts refugiats” va arribar a la plaça del Vi,  on es va llegir un breu comunicat. També hi va intervenir Ahmed Basal, que a causa de la guerra va deixar la ciutat siriana d’Alep, on treballava de pastisser, i acaba d’arribar a Salt després de passar un mes i mig travessant Europa. A la seva intervenció, Basal va demanar que les institucions europees posin les eines necessàries per facilitar que totes les persones que marxen d’aquests països puguin arribar al seu destí de forma segura.