Un centenar de persones es manifesten a Girona per donar suport a la vaga indefinida a l’empresa A. J. Ruz, S. L.

Manifestants de l'empresa A.J. Ruz reivindicant drets laborals. / Ivette Roig
Manifestants de l’empresa A.J. Ruz reivindicant drets laborals. / Ivette Roig

Ja fa dues setmanes de l’inici de la vaga indefinida de les treballadores de l’empresa A. J. Ruz de Sils. La protesta va començar el passat 16 d’octubre arran de l’acomiadament d’un treballador per haver creat una secció sindical de CCOO a l’empresa amb l’objectiu de fer front a la precarietat laboral que patien des de feia anys. Les treballadores afirmen que aquesta precarietat permet a A. J. Ruz oferir uns serveis un 30% més barats que d’altres empreses del sector.

Segona manifestació

Més d’un centenar de persones van participar ahir a Girona a la segona manifestació en suport a les vaguistes, que volen pressionar l’empresa per negociar les seves reivindicacions. Tot i la durada de la vaga, l’empresa segueix sense acceptar negociar. El comitè de vaga ha demanat una reunió amb la Comissió de Treball, en la qual s’ha pogut trobar amb parlamentaris de tots els grups polítics i ha pogut explicar les condicions laborals i l’acomiadament del treballador.

Serveis mínims paradoxals

Segons J. Pau Galvez Lot, del sindicat CCOO, la vaga està tenint poca incidència als municipis on l’empresa està contractada, a excepció de Riells i Viabrea, ja que algunes de les treballadores, com per exemple una de les persones membres del comitè de vaga, estan fent 40 hores setmanals de serveis mínims. Aquest fet ha provocat que l’empresa sigui denunciada per haver vulnerat el dret de vaga. Divendres 31 d’octubre l’empresa i la plantilla en lluita es tornen a reunir per renegociar els serveis mínims.