Un membre de la CUP de St. Joan les Fonts és agredit per un militant de PxC

Un membre de PxC ha agredit sense cap motiu aparent a un membre de la formació independentista de la CUP de St. Joan les Fonts. Els fets van succeir quan el militant de la CUP, va ser alertat per un veí mentre treballava al bar, que un grup de persones estaven enganxant propaganda electoral a sobre dels cartells de la candidatura independentista. En aquell moment, el membre de la CUP és va acostar i va observar que eren dos membres de PxC i els va preguntar que estaven fent. La seva resposta va ser un contundent cop de puny. Veient les intencions violentes dels militants de PxC, el militant de la CUP, va girar cua en direcció al bar, mentre un dels membres de la formació xenòfoba el pegava per l’esquena i l’amenaçava que li “fotria dos trets”. Aquest individu també va protagonitzar picabaralles amb les veïnes que li van reprovar l’actitud violenta. Mentre, l’altre militant de PxC anava fent fotos i gravant la forassenyada actuació del seu company de partit.

Finalment, el militant de la CUP va poder entrar dins el bar i tancar la porta, tot i que els dos membres de PxC van estar una estona a fora mentre pegaven puntades de peu a la porta, cridaven i insultaven exaltadament. Fonts de la CUP indiquen que l’agressor és diu Josep Roca i figura de número 4 a la llista de PxC Olot. El membre de la CUP ha interposat una denúncia als mossos d’esquadra. Sembla que no és la primera vegada que el denunciat Josep Roca protagonitza incidents i es mostra amenaçador amb militants antifeixistes i independentistes. La CUP St. Joan les Fonts també ha denunciat públicament en un comunicat on condemna l’agressió, el fet que PxC presenti una llista fantasma al poble, ja que afirmen que en la seva candidatura no hi ha ni una sola persona de St. Joan les Fonts.

Propaganda electoral de PxC tacada de pintura / Josep Orts
Propaganda electoral de PxC tacada de pintura / Josep Orts

Aquestes darreres setmanes de campanya electoral hem pogut observar la tensió que provoquen les candidatures de Plataforma per Catalunya. Començant pels trànsfugues que han anat a parar a candidatures de Ciutadans, provocant un reguitzell de cessacions i dimissions, o la reacció de rebuig a les candidatures del partit xenòfob a les terres gironines, que en el cas de Salt, s’ha traduït en un boicot a la seva propaganda electoral. Passejant per Salt, podem observar com estan tacats de pintura els cartells amb la fotografia del seu candidat Sergi Fabri. Sembla que les vilatanes de Salt estan atentes a qualsevol actuació de PxC i responen ràpidament per contrarestar-la. Aquest passat dijous, militants de PxC van realitzar un gran mural que es podia veure des de la sortida sud de Girona. Un cop finalitzat, quan encara la pintura estava fresca, persones antifeixistes van procedir a pintar de nou la paret de blanc. Cal destacar també l’espectacular escarni que van rebre durant la diada de St Jordi a la parada que havien muntat, per part del recent creat Espai Antiracista.