Una festa per ensorrar noves portes

11 abril 2015

festa ariet

Fa cosa d’un any i mig, un grup de persones provinents dels moviments socials de Girona vam iniciar un projecte esbojarrat: un portal de comunicació crític i alternatiu a les nostres comarques. Vam decidir anomenar-lo ARIET, perquè teníem la intenció d’ensorrar portes fetes de silenci i complicitat. Des del principi hem treballat de forma coordinada amb la DIRECTA, un mitjà de comunicació del tot consolidat a Catalunya. El nostre objectiu a llarg termini és teixir una xarxa de mitjans lliures que pugui compensar la claudicació de la majoria de mitjans convencionals.

Estem molt satisfetes de la feina que hem fet fins ara. Malgrat que no tenim cap padrí i que el nostre únic actiu, a banda de nosaltres mateixes, eren mil euros que vam aconseguir a les barraques de Sant Narcís, hem airejat algunes vergonyes d’unes administracions que estan acostumades a actuar sense que ningú les contradigui. El seguiment que vam fer de la lluita contra la MAT o de la vaga a A.J. Ruz posa de manifest que el món local també necessita mitjans de comunicació combatius, que no tinguin por de dir la veritat pel seu propi nom.

Tot i això, som conscients que encara n’hem d’aprendre molt i que ens queda molt marge de creixement. Sota la catifa encara hi queda molta porqueria i la nostra feina no ha fet més que començar. Per tal de finançar la nostra activitat i consolidar el projecte, hem decidit organitzar una festa a l’associació Apaga la Tele de Sarrià de Ter el proper divendres 17 d’abril. Hi hem convidat quatre grups que, com nosaltres, també han convertit el compromís social en una de les seves raons de ser: El Cigarrito de Después, Kadogo, MC’S de l’Exèrcit d’Alliberament Musical i Bratislava Sisters PD’S. Els concerts començaran a les 23:30 i l’entrada costarà 4 euros (2,5 per a les persones estiguin escurades). Amb els guanys de la festa millorarem la pàgina web l’ARIET, que se’ns ha quedat petita i treu credibilitat a la nostra feina.

Però no us penseu que el nostre interès sigui únicament pecuniari! La festa a l’ATV també ens servirà per conèixer totes aquelles persones que ens han donat suport a la xarxa durant tots aquests mesos. L’ARIET no vol ser només un projecte periodístic, sinó també un espai de trobada de persones amb esperit crític de les comarques gironines. Estem impacients per veure les vostres cares i per celebrar amb vosaltres l’existència de petits espais de llibertat com l’ARIET. Ens veiem el dia 17!